donderdag 18 oktober 2007

half en zoOm halftwee starten we in een klein groepje de uitgestippelde stadswandeling STENEN VERTELLEN in Oudenaarde, georganiseerd door Vakantiegenoegens Zuid-Oost-Vlaanderen. Uitgerekend een zachte oktoberzondag met slechts een zuchtje wind leveren een ongedwongen wandelsfeer.

Volgens het informatieblaadje dat we bij het vertrek in het oude stationsgebouw ontvangen, is Oudenaarde net geen 1000 jaar oud. Op verschillende, verrassende plekken in de stad voel je dat verleden ook echt spreken.

Onverwacht worden we langsheen de ‘kop van de Schelde’ gevoerd, waar achter het imposante gerechtsgebouw de gevangenis verscholen ligt. Ernaast het schitterende huis Lalaing, waartot vandaag oud textiel wordt gerestaureerd. Er is het Liedtspark, waar we in de receptiehal verpozen en tenauwernood een flinke dosis opgetutte 50-plussers ontwijken, vooraleer de romantische volkstuintjes te ontdekken. Asters en zinnia’s galore.Het Begijnhof geeft in volle restauratie al een voorproefje van hoe het er eerlang zal uitzien. Lucky one-girl van vzw DE WIND, die er een heerlijk klein huisje bij het hoofd van het decanaat heeft kunnen wegkapen.

Ergens halverwege breekt Isa’s bril in twee├źn. Slappe lach verhindert getuigenis hiervan; misschien dat Frank vooralsnog bewijs levert? En halfgevuld zijn ook de glaasjes ADRIAAN BROUWER die we als beloning bij afronding in het gothische stadhuis drinken. Het onhandig getapte oud bruin biertje maakt m’n hoofd dan ook slechts half lichter.

Meiden van de Wind : laat van u horen!

Geen opmerkingen: