maandag 21 april 2008

cijfers zijn leeg

nummer
num·mer (het; nummers)
getal dat de plaats in een reeks aanduidt

’Onze’ cijfers werden uit het Arabisch overgenomen. De Arabieren hadden het van de Indiërs. Het woord cijfer verwijst naar het Arabische sifr, wat nul betekent. Sifr gaat terug naar het Sanskriet en staat voor sunya-s : ledig. De aarde was ooit ‘woest en ledig’. Cirkeltje rond (voor mij).

Mooie retoriek, toch : cijfers, getallen en nummers die aan ons opduiken. In het atelier vanmorgen 2 ½ telefoontjes die stonden voor 57 minuten heerlijke small talk. Op één fiets gesprongen en de 7 bloeiende kersenbomen in het abdijpark opnieuw geteld. Het zijn er dit jaar 12. In de supermarkt 3 winkelwagentjes getrotseerd, en onvrijwillig de kassawachttijd voor 6 klanten opgerokken : de prijs van het zakje kruiden voor guacamole was zoek. Donder en bliksem achterop de fiets en een wafel als ‘3.33 uurtje’ voor T. … school was vroeg uit.

We bedienen ons gretig, we doen ons tegoed. Cijfers, een half kopje koffie en 3 (!) cookies. Yey.

PROJECT 1-100 UPDATE - druppelgewijs valt een nummertje in mijn mailbox (met dank aan de bijdragers). Dat betekent dat het nonchalant aangevatte werkje dynamisch blijft. Tussen ons gezegd : ik zit in de knoei met de nummerieken boven de 60, die schijnen zeldzamer dan de nummers onder 40. Logisch verklaarbaar?

3 opmerkingen:

didiermaurice zei

een soixante-huitard dus :)

Anoniem zei

ik ben degene die persoonlijk instaat voor ongeveer 47 min. van die 'small talk' én het heeft deugd gedaan :-)
nieuwe blogs na onze afspraak op 3 mei!

traveling.... in huis en erbuiten. zei

Cheers, M.
woolf&bell on their way...
:)