dinsdag 27 mei 2008

vang het licht

Cijfers fascineren me, behalve als ze in excel sheets komen en gedoceerd worden door een IT-consulent die naast zijn persoonlijke hard drive geen ruimte over heeft voor ongedwongen humor. Dit gezegd zijnde is vandaag dag twee in een onaangenaam verduisterde kamer, in de verste verte niet gelijkend op de romantische doka. Maar in de rand en op onverwachte momenten hoop ik steeds short cuts en tips mee te pikken, zodat namenlijsten straks kunnen worden gesorteerd en geklassificeerd. Yey.

Licht in de duisternis in de vroege ochtend, als het raam nog open kan, want er zijn geen ronkende motoren onderweg naar elders. Het is zelfs te vroeg voor early birds. Yep, M., slapeloos is de naam. Borrelend, evenwel, de mood. Want zie, het licht zit overal, het valt nauwelijks te stuiten, ook al blinkt het voorlopig elektrisch gouden. Straks volgt het me door de gangen, totdat het alles en iedereen overvalt in overvloed. Misschien wat getemperd door regen, en gezegend door gekrakeel. But hey, wie ben ik om te klagen?

1 opmerking:

didiermaurice zei

l'heure bleu is het uur waarop nachtdieren slapen gaan en dieren die overdag leven ontwaken. Naar het schijnt heerst dan 'parfois' de absolute stilte. En dan begint het raderwerk te draaien.. Nog een prettige dag
evenwel...