zaterdag 21 juni 2008

lucide dromen

In NADINE, een film van Erik de Bruyn, wordt het leven geschetst van een vrouw met een carrière en zonder kind. Op een dag komt ze erachter dat ze het eigenijk andersom wil. De film ontrafelt in flash backs haar drive en de redenen waarom ze doet wat ze doet. Die redenen storen aanvankelijk, hetgeen prikkelt. Wanneer je er als onvoorbereide kijker achterkomt dat het hoofdpersonage wordt uitgesplitst in drie actrices, ben je de verwarring voorbij en word je beloond door de menselijkheid van het verhaal. De fotografie is zeer overtuigend.

Even intimistisch is de fotografie in THE GOOD NIGHT, van Jake Paltrow. Een film die met aardige gesproken intro’s (o.a. de onooglijke ex-Pulp frontman Jarvis Cocker) het verhaal hoopvol schetst : “… Dat was wel een interessante tijd, het begin van de jaren negentig. Ik denk dan direct aan een café, The Good Mixer, …”. [KEN]! Nochtans houdt de film die verwachtingen niet hoog. Ook de indrukwekkende cast krikt de film niet op. Martin Freeman speelt wel herkenbaar het verlengde van zijn saaie personage, Tim, in THE OFFICE. De context droom je er zelf bij.

3 opmerkingen:

Tom zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Tom zei

Hartelijk dank voor de inleiding bij de nieuwe films. Penelope Cruz heeft me altijd al geïntrigeerd. :)

De film 'Nadine' lijkt wat te hard voor me, althans emotioneel gezien. Een achtervolgingssène is minder pijnlijk voor mij dan veel emotioneel geweld. Ik kan ook fout zijn als 27-jarige, bijna 28-jarige jongeman. :)

traveling.... in huis en erbuiten. zei

Awel, Tom?
Nadine is niet emotioneel gewelddadig! Het clipje bedriegt. En het loopt goed af. Als alles weer goed komt... dan is het cirkeltje rond.