vrijdag 20 maart 2009

ook

Groen weiland, zover het ziende oog reikt, met de promesse van stadsleven in de rug. Geen mensen, maar veel paardenkoppen op het malsgroene burenland. De belofte aan voornoenkoelte en rode, ondergaande zon. Een warme zomer verwacht, of is dat een zelfbevestigende voorspelling die zich opdringt? De einder, in ochtendmist mysterieus verleidelijk, gaat op in zinderend middaglicht. Het uur houdt op en start opnieuw, bij zoeken en vinden, veel meer dan verwacht. Het is ook de pui aan fundamentele ontleding onderwerpen. Een brok verleden lostrekken, en niet beginnen zweven, al helemaal niet in asbest.

Het is ook dromen. De ‘nieuwe’, oude kast uit de resourcerie van Lessen, komt in de woonkamer. De boekenkast wordt mogelijk bergruimte voor dagelijks porselein. Een aftandse badkamer ruimt voor een plek om te zitten soezen, op een zakdoek groot. Misschien kan de druivelaar op het dak? Lang ook niet alles behoeft politoer. Het nieuwe water zal als vanouds neerwaarts stromen, één hoog. Bedden blijven gewoon bedden. Melk wordt bewaard in de koelkast. Jij bent jij, en ik ben ik. Niks is voor altijd, totdat het zover is.

3 opmerkingen:

didiermaurice zei

kaleïdoscopisch geformuleerde weergave van de lentekriebels... èn een 'zelfbevestigende voorspelling die zich opdringt', wablieft? :)

traveling.... in huis en erbuiten. zei

:)))

Franky zei

Zalig dat de lente er eindelijk is ;-)